Mijn nieuwtje,.......ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

gepubliceerd op: 
28 juli 2021
door: 
Nathalie Voet
reacties:
1

Afgelopen maanden is het wat stil geweest. 

De laatste keer dat ik jullie meer vertelde, was na ons bezoekje bij de oogarts, wat nogal zwaar viel. 

Maar ik kan jullie vertellen dat het dragen van zijn bril echt top gaat. 

Ik ben bezig met het maken van filmpjes om jullie in mijn volgende blog te laten zien hoeveel sprongen Finn nu eigenlijk heeft gemaakt de afgelopen maanden. 

Maar eerst wil ik jullie vertellen dat er ook iets moois op mijn pad is gekomen.

3 weken geleden deelde ik al een post op Instagram van de Kamer van Koophandel.  Sinds 1 juli 2021 heb ik mijn eigen kleine bedrijf en ga ik als ZZP´er aan de slag. 

Ik neem jullie eerst even mee terug naar het begin. 

2 jaar geleden zijn wij begonnen met gebarentaal voor Finn. Inmiddels heb ik NMG1 (Nederlands met gebaren)en NMG2 afgerond. Bennie is samen met mijn schoonzus bezig met NMG1.  Naast het feit dat ik het heel graag wil beheersen om zo te kunnen communiceren met Finn, vond ik het ook nog eens heel erg interessant.

Gebaren leren met de kaartjes van www.babygebaar.nl

In het begin vond ik het heel vreemd en soms ook eng om te gebaren, maar naarmate ik steeds meer woorden kende en ik er ook zeker van was dat ik het gebaar goed deed durfde ik het steeds meer in te zetten. Thuis vond ik gebaren prima, maar op straat en in de winkel vond ik het zo eng. Al die ogen die op je gericht zijn als je door de winkel loopt als je communiceert met je kind met gebaren.

Maar nu we 2,5 jaar verder zijn maakt het mij niet meer uit als mensen kijken als ik gebaar met Finn, ik weet waarom ik het doe en dat is om te communiceren met Finn. 

Ook al kan hij mij best goed verstaan, ik zal alles zoveel mogelijk ondersteunen met gebaren. 

Hij kan mij goed verstaan in ruimtes waar het rustig is, ik een ruimte waar het druk is met veel geluiden is Finn heel gericht op de gene die gebaart, omdat hij het dan niet allemaal kan volgen. Veel wel maar niet alles en om een verhaal compleet te krijgen moet je toch alles kunnen begrijpen zowel verstaan als de gebaren.

Tegenwoordig krijg ik ook hele leuke en mooie reacties van mensen. Misschien komt het omdat gebarentaal op 13 oktober 2020 erkend is. Iedereen heeft er naar gekeken tijdens de persconferentie. 

En zeg nou zelf keek jij nog naar Rutte of de Jong of keek je meer naar Irma die stond te gebaren?

Ik had alleen nog maar oog voor Irma.

Nadat ik was geslaagd voor cursus 1 begon het al wel te kriebelen, “hier wil ik nog wel eens wat mee doen”, dacht ik. 

Je kent het vast, je denk het, maar zo vliegt het jaar weer voorbij. 

Tot ik een oproep bij babygebaar zag dat zij nog baby-, kindergebaar docenten zochten in de regio Zeeland. Ik heb contact gezocht en deed mijn verhaal. 

Daar ging ik dan 17 april (op mijn verjaardag) naar de eerste training, een hele dag naar Schalkwijk. 

Het was voor het eerst dat er weer in kleine groepjes iets mocht. 

De eerste training ging goed, maar we kregen natuurlijk ook huiswerk. Maak je eigen presentatie! Met deze presentatie konden ze zien of ze jou wel in het team erbij wilde hebben. 

Gelukkig waren de gebaren die bij baby-kindergebaren horen mij al goed bekend. 

Op 5 juli de 2de training gehad waarbij ik mijn presentatie mocht laten zien.  Aan het einde van de dag hoorde ik dat ik was geslaagd en mijzelf nu baby–, kindergebaar docent mag noemen. 

Waarom vind ik dit nou zo leuk? Ik merk doordat het nu erkend is dat het veel meer leeft. Ik zou heel graag hierdoor mijn ervaring willen delen, want gebaren is niet alleen voor dove of slechthorende kinderen. 

Er is onderzoek naar gedaan dat het ook vele voordelen heeft voor horende kinderen. 

En hoe leuk is het als je al kan communiceren met je kind voor hij of zij kan praten.

Wil je meer weten stuur mij gerust een mailtje nathalie.voet@babygebaar.nl

Vanaf september ga ik beginnen met het geven van de eerst kennismakingworkshop. Want nu gaan we eerst eens genieten van de vakantie.

Vind je het ook leuk om gebaren te leren neem even een kijkje in de agenda op www.babygebaar.nl. Na de vakantie zullen de workshop die ik ga in regio zeeland ook zichtbaar zijn in de agenda en kan je je inschrijven.

One comment on “Mijn nieuwtje,.......ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel”

  1. Wat een leuk nieuwtje!
    Ontzettende leuke uitdaging en ik denk dat er veel behoefte aan is!

    Heel veel succes, Nathalie!

    Groetjes,
    Fieke Wijnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram