‘’ Mijn leven in hun handen’’

gepubliceerd op: 
8 november 2020
door: 
Nathalie Voet
reacties:
21

‘’ Mijn leven in hun handen’’ dit was het geheimpje wat wij niet mochten vertellen, omdat wij daarvoor getekend hadden.

Hierdoor mochten wij geen video’s plaatsen. Nu mag ik het eindelijk vertellen waarom wij dus geen video’s mochten plaatsen op de website, Instagram en Facebook.

Tijdens het eerste gesprek met het ci team kregen wij de vraag of wij mee wilde doen met een nieuw televisieprogramma.

Direct was ik hier positief over, maar waarom?

Want ja we kennen allemaal de televisiewereld het kan mooi zijn, maar je kan ook veel kritiek krijgen. Hoe mooi dat ze ons hele traject vast willen leggen dacht ik. Op deze manier kunnen wij het  later goed laten zien en uitleggen aan Finn. Als hij later vragen gaat stellen kunnen we het verhaal laten zien vanaf het begin dat hij op deze wereld is gekomen. We kunnen het ook nog eens aan Veerle laten zien, ze maakt het nu wel mee maar echt begrijpen dat is toch lastig. 

Maar ook te laten zien wat nu eigenlijk een Cochleair implantaat is en wat het doet en wat er allemaal bij komt kijken. Al is er maar 1 ouder die we hiermee kunnen helpen door een goede keuze te maken of ze hiervoor willen kiezen of juist niet. 

Door al over ons verhaal te schrijven weet ik dat 1 ouder het hele verhaal heeft gelezen die ook net in het ci traject is gestapt. Op deze manier wisten ze wat er nog allemaal op hun af zou komen. 

Zo blij dat ik dit kan doen door mijn verhaal te delen, maar ook haal ik veel steun uit verhalen van andere ouders en andere mensen met het syndroom van Usher. We zijn niet alleen!

Nu Finn bijna 2 jaar is, merk ik om ons heen dat veel mensen een cochleair implantaat niet kennen. 

We krijgen er steeds meer vragen over als we over straat lopen, ook omdat Finn als we boodschappen gaan doen tegen alle mensen roept ‘’ hoi, hallo’’. 

Bennie was niet meteen enthousiast over het mee doen aan een televisieprogramma, en dat was puur omdat hij geen prater is. 

We wilde wel eerst meer informatie weten voor we definitief zouden zeggen dat we mee wilde doen.

Na een gesprek met de hoofdredactrice was ik om. Bennie moest er wat langer over na denken, maar omdat ik er positief over was wilde hij meedoen voor Finn en mij. 

Het programma gaat over levens veranderende operaties. Daarin geven wij een kijkje in ons leven hoe wij hiermee om gaan. Ook komen de artsen en specialisten aan het woord. Soms staan artsen voor een moeilijke keuze. In ons verhaal mag onze arts ons een heel mooi cadeau geven, want zo zie ik het! Namelijk; Finn mag de wereld gaan horen!

Zo volgende de eerste opname dag vol met interviews en shots van de kinderen. Dat was heftig alles nog een keer opnieuw afspelen in je hoofd en het allemaal nog eens vertellen. Wel ben ik van mening dat dit ons heel goed heeft gedaan door het juist nog een keer zo nauwkeurig te vertellen.

Omdat we het zo ook kunnen verwerken en het een plekje kunnen geven. Emoties zullen er altijd zijn en blijven, maar we moeten ermee leren omgaan.

Veerle is een echte filmster en zonder aanwijzingen steelt ze de show. Ook Finn vond het allemaal wel heel interessant die camera’s.

Ze kwamen vaak dagen filmen bij ons of gingen mee naar het ziekenhuis.

Zo is er ook iemand die vaak bij ons kwam filmen en die wil ik toch even in het bijzonder bedanken.

Ik ga zijn naam niet noemen, maar hij heeft een aantal keer bij ons gefilmd en ook echt op moeilijke maar ook zeker mooie momenten. Hoe hij dit heeft opgepakt iedere keer, heel knap! Er was tijd voor een traan maar daarna toch ook weer voor een lach, precies wat wij nodig hadden wist hij op de juiste manier in te zetten.

Hoe hij omging met Veerle en Finn, echt heel tof! Nogmaals bedankt! 

Alle film momenten waren eigenlijk goed, maar hij had iets dat maakt hem echt bijzonder voor dit werk. Dit compliment wil ik hem toch nog even geven. 

Het programma gaat van start op 26 november 2020 om 20:30 uur bij SBS 6 “Mijn leven in hun handen”. 

Ons verhaal is te zien in deel 4  op 17 december 2020 en deel 5 op 7 januari 2021.

21 comments on “‘’ Mijn leven in hun handen’’”

 1. Wauw echt heel tof! Super stoer en knap dat jullie dit doen ook wij gaan zeker kijken de datums staan al in mijn agenda! ❤️

 2. Ik las vanmorgen het artikel in de PZC! Een ontroerend maar ook mooi verhaal! Respect voor jullie!
  Ben zelf ook moeder van een doof geboren dochter die nu 16 is en hopelijk dit schooljaar haar HAVO eindexamen gaat halen.
  Zij was anderhalf toen ze haar CI kreeg, een lange weg af moeten leggen om uiteindelijk 10 jaar later een tweede CI te krijgen. Voor haar ging hiermee de wereld open. Hopenlijk voor Finn en jullie ook!
  Ik ga zeker kijken naar het programma

  1. Hoi Conny,

   bedankt voor je lieve woorden! jullie hebben dan ook een lang pad moeten bewandelen voor de cochleair implantaten. Wat tof om de lezen dat ze laatste jaar Havo doet. ik duim mee dat ze het gaat halen, zeker in deze bijzondere tijd.

   Liefs,

 3. Wouw heb er nog een brok van in mn keel .wat een leuke stoere ventje zo super knap doet hij het.wat een zeggen dat jullie zo hecht met jullie familie zijn (opa ,'s en oma 's.) Super mooi aflevering ❤️

 4. Zo mooi en ontroerend tegelijk! Wat een stoere mooie jongen is die Finn! Die eerste lach bij het horen van de eerste geluidjes. Zo ontroerend. Veel respect voor jullie als gezin! Geniet van elkaar en leef met de dag!

  1. hoi Yolanda,

   Wij vinden het ook heel erg mooi hoe alles is geworden. 🙂 een mooi document voor later voor Veerle en Finn.

   Liefs,

 5. Zojuist het programma van gisteravond terug gekeken. Ik ken jullie niet, maar ben erg onder de indruk van jullie verhaal. Wat ik vooral steeds dacht is: Wat heeft dit jongetje een geluk dat hij is geboren bij deze ouders! En nu kwam ik dit tegen en wilde het jullie ook even zeggen. Wat een heerlijke kinderen hebben jullie en wat een pracht ouders hebben zij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

naar boven
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram